Avansati

Aprofundarea comenzilor:

 • “SEZI” (din miscare, pas normal in lesa)Caine in dresaj la Complex Rin Tin Tin executand comanda "mort"
 • “CULCAT” (din miscare, pas normal in lesa)
 • “ASTEAPTA”
 • “AICI”
 • “PE LOC” (din miscare, pas normal in lesa)
 • “PAS” (fara lesa)
 • “TRECI LA PAS” (fara lesa)
 • urcare / coborare la comanda din masina (fara lesa)
 • sarituri peste obstacole (fara lesa)

Caine in dresaj la Complex Rin Tin Tin executand comanda "da labuta"

Acesta reflecta etapele superioare de lucru ale comenzilor.

Comenzi noi:

 • “MORT” (in lesa)
 • “INAPOI” (mers inapoi pe langa picior)
 • “DA LABUTA”
 • “APORT” (pentru cainii care se preteaza)

Aplicabilitatea practica a comezilor:

“Mort” – ajuta la un control eficient in situatiile speciale precum un consult medical, ecografii sau radiografii;

“Inapoi” – ajuta la o buna coordonare a cainelui in spatiile inguste, in zonele aglomerate, cat si pentru o realiniere in pozitia de siguranta (la picior);

“Da labuta!” – asigura o intampinare amuzanta a oaspetilor cat si facilitarea unui consult medical in zona respectiva, de cele mai multe ori sensibila pentru caini;

“Aport” – satisface instinctul natural de vanatoare al cainelui, ceea ce asigura o buna sanatate mentala, evitand starile de frustrare si anxietate, ajutand cainele sa-si mentina tonusul muscular si fiind o buna alternativa la inhibarea reactiei la stimulii din mediu (combate reactia de urmarire a pisicilor, pasarilor, mingiilor in miscare, evitand astfel posibilele accidente rutiere).
*Ajuta la diversitate in cadrul sedintelor de dresaj, evitand plafonarea si plictisirea cainelui.

Distractiv, complex si provocator, acest pachet ajuta la aprofundarea abilitatilor dobandite in pachetele anterioare, creste concentrarea cainelui, ajuta la imbunatatirea relatiei de echipa om-caine pentru a face fata cu succes situatiilor zilnice si asigura fundamentul pentru pachetul de dresaj special (Avansati +).

Caine in dresaj la Complex Rin Tin Tin executand comanda "mort / asteapta"Comenzile sunt lucrate fara lesa atasata, fara recompensa la vedere, singurele repere fiind sugestiile din voce si semnalele corporale. Ele vor fi executate indiferent de pozitionarea cainelui fata de conducator (lateral/fata). In cadrul acestui pachet se lucreaza si cu un grup de caini, unde controlul din voce, concentrarea si motivarea cainelui sunt mijloacele cheie urmarite pentru a fi fixate.

In faza de generalizare a acestui nivel, , se vor introduce elementele dresajului in trafic – elemente de desensibilizare la stimuli mediului inconjurator – sedintele fiind tinute in afara incintei complexului, in prezenta unor factori de distragere foarte puternici. Pentru siguranta, initial, este neaparat necersar exercitiul in lesa.

Se va lucra in conditii de trafic, pe strada, in parc, confruntand atat cainele cat si proprietarul cu situatii cat mai diverse intalnite frecvent in contextul urban: prezenta vehiculelor mari, a zgomotelor puternice, a oamenilor intreprinzand activitati variate, a diferitelor abordari din partea acestora, a copiilor in parc si a altor caini.

Perioada pachetului “AVANSATI” este stabilita de instructorul dresor in urma evaluarii cainelui.

Timpul de lucru / sedinta: 35 – 50 minute in functie de capacitatea de concentrare a cainelui.

Pretul este de 50 RON / sedinta.

NU UITATI: Succesul programului de dresaj este conditionat in mare parte si de disponibilitatea participarii la instruire a proprietarilor de caini.

Caine in dresaj la Complex Rin Tin Tin executand comanda "la pas"Caine in dresaj la Complex Rin Tin Tin executand comanda "saluta"