Obedienta

Dresaj de obedienta la Complex RinTinTin.Orice iubitor de animale, proprietar al unui caine, porneste la drum in convietuirea cu patrupedul sau, asumandu-si grija si responsabilitatea pentru bunastarea si armonia relatiei lor. Alaturi de atentia pe care un proprietar responsabil o acorda calitatii hranei pe care o ofera patrupedului, programului de masa, consultatiilor medical-veterinare in vederea pastrarii sanatatii, preocuparea vis-a-vis de educatie si imbunatatirea comunicarii cu cainele, trebuie sa fie o prioritate. Demersul educational are un impact deosebit asupra vietii cainelui, cat si a stapanului sau deopotriva. Aceasta asigura sanatatea mentala, emotionala, psihologica a patrupedului. In general toate problemele comportamentale intalnite sunt activitati canine perfect normale dar care apar in locul sau la momentul nepotrivit. De exemplu cainele isi face necesitatile pe mocheta in loc de a le face afara, va latra toata noaptea in loc sa o faca doar atunci cand un strain ameninta proprietatea sau va roade mobila in locul jucariilor sale. Cheia pentru a preveni si a trata astfel de comportamente este de a deprinde cum sa invatam patrupedul sa-si redirectioneze diferitele comportamente, naturale de altfel, intr-un mod acceptat in mediul domestic.

Dresajul de obedienta este si un mod usor de a stabili ierarhia in relatia cu cainele si a castiga ascendenta acceptata. Un caine anxios, frustrat, confuz vis-a-vis de statutul lui in familie, dezvolta comportamente nepotrivite, pe alocuri periculoase, care fac convietuirea greu de suportat.

Dresajul trebuie sa fie amuzant si relaxant atat pentru caine cat si pentru proprietar. Va imbogati relatia lor iar viata impreuna va deveni o adevarata placere. Un caine bine educat va fi unul mult mai increzator care va beneficia de mai multa libertate.

Unele persoane se intreaba daca puii sau cainii in varsta se pot dresa. Exista un singur raspuns: orice caine se poate dresa, indiferent de varsta atata timp cat acesta este sanatos si raspunde la stimuli!

Cum educatia cainelui este in sine o investitie din punct de vedere al timpului, dar si din punct de vedere financiar, oamenii pot opta pentru nivelul de educatie pe care doresc sa-l atinga prietenul canin. Astfel, Scoala de dresaj Rin-Tin-Tin a venit in intampinarea preferintelor si disponibilitatii fiecarui iubitor de caini cu un set de servicii de dresaj si instruire, impartit in pachete.

Pachetele de dresaj specifice activitatii educationale au menirea de a oferi posibilitatea proprietarilor de caini sa opteze pentru nivelul de dresaj optim pentru ei. Cum orice proces educational (si dresajul canin nu face exceptie) incepe de la insusirea unor elemente simple, pana la cele complexe, pachetele de dresaj de obedienta ale scolii Rin-Tin-Tin au fost structurate si definite astfel:

In cazul in care cainele are o pregatire anterioara in dresaj se poate trece direct la pachetele de AVANSATI, dupa o evaluare a cunostintelor deja dobandite.

In procesul de modificare si influentare a comportamentului, elementele cheie sunt: motivarea, manevrabilitatea, recompensarea.

Prin intermediul stimularii instinctelor de hrana, de vanatoare, de conservare, crestem capacitatea de concentrare si cooperare a cainelui in sedintele de dresaj. Tehnicile de dresaj folosite sunt bazate pe combinatii de metode, atent adaptate si personalizate la fiecare individ, in functie de caracterul, temperamentul si raspunsul la stimuli.

Raspunsul la stimuli este verificat in prima intrevedere, si anume la sedinta de evaluare a cainelui.